Hopp til hovedinnhold

Tryggere operasjoner til havs

Nytt brukergrensesnitt gjør at personell til sjøs kan bruke mer tid på å være sjømenn og -kvinner, og mindre på å håndtere kronglete, teknologiske løsninger.

De fleste operasjoner til havs er komplekse av natur. De har høy risiko og foregår ofte i dårlige sikt- og værforhold. SpotTrack er et laserbasert system for relativ avstandsmåling som skal holde fartøy i ro. Halogen har utviklet SpotTracks interaksjonsdesign, det vil si brukergrensesnittet. Målet var å forenkle brukerens oppgaver betraktelig ved å eliminere unødvendige prosesser og redusere antallet valg og skjermbilder å forholde seg til. Det er viktig at løsningene er enkle å forstå og bruke, slik at sjøfolk i større grad får være sjøfolk, og ikke operatører av teknisk utfordrende utstyr. Dermed blir arbeidet på havet enklere, stødigere og tryggere.

To operatører i hver sin stol på skipsbro
Foto: Kongsberg Maritime

Halogen gjorde et grundig innsiktsarbeid der vi blant annet reiste offshore med Kongsberg Seatex for å gjøre observasjoner, intervjuer og tester. Produktets innovative løsninger kom til i et tett samarbeid med Kongsberg Seatex, der designerne og produktutviklingsteamet utfordret hverandre. Sammen tok vi løsningene et steg videre og skapte nye konsepter for eksisterende teknologi.

Om Kongsberg Seatex

Kongsberg Seatex er en ledende internasjonal maritim elektronikkprodusent. Kongsberg Seatex leverer produkter og løsninger for sikker navigering og drift på havet i de kommersielle offshore-, maritim-, hydrografiske og forsvarsindustriene. De spesialiserer seg på utvikling og produksjon av presisjonposisjonering og bevegelsefølende systemer.

For mer informasjon, ta kontakt med

Lillian Olsen
CEO
+47 90 59 79 07
lillian.olsen@halogen.no